Renovera sovrummet

Sovrummet och vardagsrummet är två av de rum som vi renoverar allra helst. Det kan ha och göra med att det är i dessa rum vi vistas mycket under vår lediga tid. För att inte nämna att det är billigare att renovera ett sovrum än exempelvis ett badrum.

Vidare i artikeln kan du läsa mer om byggföretag göteborg och hur du på ett effektivt och relativt billigt sätt kan göra om i ditt sovrum.

Välj rätt väggfärg
Det kan kännas svårt att veta vilken färg du ska ha på sovrummets väggar. Du kan välja ungefär samma kulör som väggarna redan har om du trivs bra med dem men vill fräscha upp sovrummet. Men om du vill göra något annorlunda finns det otroligt många olika kulörer att välja bland. I sovrum är det särskilt viktigt att du tänker på att välja färger som har en lugnande effekt. Därför är det vanligt att många använder sig av dova och jordnära färger i sovrummet. Färgerna grön och blå sägs ha en lugnande effekt.Takbjälkar

Förutom att du kan måla väggarna finns det många olika tapeter att välja bland. Det kan till exempel vara fint att ha tapeter med mönster från naturen såsom blommor. Men det finns även tapeter i enhetlig färg om du föredrar att tapetsera istället för att måla.

Lägg nytt golv
Golven i sovrummet kan vara i behov av en uppfräschning. Har du golv av trä kan det ibland räcka med att du slipar golvet och behandlar det för att det ska kännas som nytt igen. Men det kan också vara bra att köpa nytt golv om det befintliga är för slitet eller om det helt enkelt inte passar bra med sovrummets inredning. Just nu är det populärt att ha golv i mörkt eller ljust trä. Men det finns även heltäckningsmattor som är särskilt passande i sovrum då det dämpar ljudet och är mjukt att sätta fötterna på.

Inredning
Sist men inte minst kan du förnya sovrummet med hjälp av olika inredningsdetaljer och möbler – se pris för hantverkare i bollebygd. Det är särskilt viktigt att du har en säng som är bekväm och ergonomisk för att du ska få en bra sömn. Andra exempel på möbler som vanligtvis finns i sovrummet är sängbord, garderob och olika typer av förvaringsmöbler såsom en byrå. När du ändå ska göra om i sovrummet kan det vara läge att köpa nya inredningsdetaljer som gör det där lilla extra. Det finns till exempel posters, ljuslyktor, krukor, kuddfodral och överkast. På golvet kan det både vara snyggt och praktiskt med en matta. Sedan behöver du ha bra och behaglig belysning i taket såväl som exempelvis på sidoborden för att rummet ska kännas trivsamt.