4 unika tips när du ska anlita hantverkare

På internet kan du hitta mängder med bra tips vad du ska tänka på när du ska anlita en hantverkare. Nackdelen är att de allra flesta tipsar om just samma saker . Du vet säkerligen redan att det är viktigt att jämföra offerter innan du väljer och att du alltid ska kontrollera att hantverkaren erbjuder ett bra avtal som ni båda signerar så som snickeri stockholm. Avtal och offerter är naturligtvis viktiga, men de är inte allt. Tyvärr är det lätt att vara alldeles för snabb med att välja en hantverkare för takläggning, golvrenovering, målning eller fönsterbyte. Det kan leda till att du hittar din absolut bästa hantverkare någonsin, men det kan också leda till att du blir riktigt missnöjd och att det smakade mycket mer än vad det kostade. Av denna orsak har vi plockat fram fyra mycket unika tips som kan vara avgörande för hur bra ditt projekt blir och det handlar inte om avtal och offerter.

4 smarta hantverkstips
Samarbete och personlig kontakt

Låter företaget personligt när du kommer i kontakt med dem? Finns det personlig service och är de måna om att erbjuda helhetslösningar och skräddarsydda lösningar som passar just dig? Får du en bra magkänsla när du pratar med hantverkaren och känns det som om ni förstår varandra? Den personliga kontakten är mycket viktig!

Recensioner och omdöme

Med recensioner och omdömen kan du få reda på väldigt mycket om hur ett företag fungerar. Titta inte på recensionerna på företagets egna hemsida, utan välj istället omdömen från en opartisk sajt. Titta både på de positiva och de negativa och se vilken sida som väger starkast. Kom ihåg att du inte bör gå tillbaka allt för många år i tiden, eftersom företag ständig

Välkomstskylt till nytt hem

t utvecklas, byter ägare, utbildar sig m.m.

Försäkringar

Den byggfirma eller hantverkare du anlitar ska kunna visa upp trygga och bra försäkringar. Det räcker inte med att företaget säger att en försäkring finns – de måste kunna visa det också. Många tycker det är jobbigt att efterfråga detta i samband med bokning, men det kan stå dig dyrt om du inte gör det. Välj aldrig ett företag som inte har en ansvarsförsäkring.

Håll kontakten skriftlig

Att skriva avtal är naturligtvis väldigt viktigt, men all viktig kontakt och alla bestämmelser du har med företaget bör alltid vara skriftligt, t.ex. via mejl eller sms. Det är inte ovanligt att justeringar sker i samband med arbetet, t.ex. om du vill lägga till något när hantverkaren ändå är på plats. För att ni inte ska hamna i en tvist bör denna överenskommelse kunna bevisas på något sätt. Annars finns det risk för missförstånd och problem när det är dags för betalning.